Bíborpiros szép rózsa – Igricek Népdalkör, Nagymegyer

Igricek Népdalkör, NagymegyerA nagymegyeri Igricek Népdalkör produkciója a 2013. november 23-án Dunaszerdahelyen megtartott IX. Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjén. A versenyt a Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Művelődési Intézete főszervezőként és szakmai rendezőként kilencedik alkalommal hirdette meg. https://vimeo.com/81377033

Csoport / Egyén: Igricek Citerazenekar
Település: Nagymegyer
Sáv: arany
Vezető / Felkészítő: Varga Éva
Csoport fenntartója: Bartók Béla Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola
Korcsoport: 1
Kategória: citerazenekar
Műsorszámok: Gyermekdalok: (Széles a Duna; Jaj, de fúj a szél; Mikor viszi a kislány; Két szál pünkösdrózsa
Ezt vallják magukról:
Az Igricek citerazenekart 2005 januárjában azok az elszánt Igricek, népdalkörösök alapozták meg, akik úgy érezték, hogy a dal szebben szól, ha hangszer is kíséri. A citerazenekar tagjai máig is a népdalkör lelkes tagjaiból nőnek ki. Az első népdalcsokor betanulása óta rendszeresen szerepelnek Nagymegyer város kultúrrendezvényein. 2005 óta rendre eljutnak a Bíborpiros Szép Rózsa népzenei vetélkedő országos döntőjébe, ahol 2011 őszén a zsűri aranysávos minősítését érdemelték ki. 2012-ben a „Felvidék bemutatkozik” műsor keretében felléptek a Művészetek Palotájában Budapesten.

A VETÉLKEDŐ CÉLJA:

Bíborpiros szép rózsa címmel immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a szlovákiai magyar népzenekedvelők és művelők országos seregszemléje, vetélkedőszerű megmérettetése. A vetélkedősorozat célja, folytatva az egykori, mára már fogalommá vált Tavaszi szél eszméit, országos fórumot biztosítani népdalénekesek és népdalkörök, valamint népzenei hangszerszólisták és zenekarok részére. Célunk a népzenei mozgalom szakmai támogatása, ösztönzése és fejlesztése. A szakma vélemény-nyilvánításai az egyes fordulók alkalmával visszajelzésül szolgálhatnak a résztvevők számára, megerősítve vagy irányt mutatva további tevékenységükhöz.

További hasonló témájú videók