XV. Csengő Énekszó – a díjkiosztó és a gála (6.)

Dr. Tóth Árpád karnagy a  szlovákiai magyar gyermek- és ifjúsági kórusok országos fesztiválján Érsekújvárban, 2013. május 31.Az értékelő bizottság nevében Hartyányi Judit zenepedagógus értékelte az idei fesztivál eredményeit. Az I. kategóriában versenyző kórusok közül aranykoszorús minősítésben részesült a komáromi Jókai Mór Alapiskola és a komáromi VMK Kicsinyek kórusa, valamint a szintén komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont Schola Mariana – Kicsinyek Kórusa. Ezüstkoszorús minősítést kapott a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Gimnázium és Alapiskola Kicsinyek Kórusa, a komáromi Eötvös Utcai Alapiskola Kicsinyek Kórusa pedig bronzkoszorús minősítést szerzett.

A II. kategória kórusai közül aranykoszorús minősítést kapott a komáromi Jókai Mór Alapiskola és a Városi Művelődési Központ Gyermekkara, amely egyben a kulturált hangzásért járó különdíjat is átvehette, aranykoszorús minősítést szerzett továbbá a Gímesei Alapiskola Gyermekkara, melynek karnagya, Varga Imre a zsűri karnagyi különdíjában részesült, az énekegyüttes pedig Karai József műveinek előadásáért vehette át a zsűri különdíját. Aranykoszorús minősítéssel jutalmazta a zsűri a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont Schola Mariana Nagyok Kórusát, amely a Medieval gloria című kórusmű előadásáért a zsűri különdíjában részesült és aranykoszorús minősítést szerzett az ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola Magnificat Gyermekkara is, amely a zsűri különdíját is átvehette a szakrális művek előadásáért. Ezüstkoszorús minősítésben részesültek: a Zselízi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Franz Schubert Gyermekkara és az Ipolysági Művészeti Alapiskola Kamarakórusa. Bronzkoszorús minősítést szereztek: a komáromi Eötvös Utcai Alapiskola Nagyok Kórusa, a kassai Márai Sándor MTNY Gimnázium és Alapiskola Csengettyű Kórusa és a Galántai Kodály Zoltán Alapiskola Gyermekkara. A Felsőszeli Széchenyi István MTNY Alapiskola Csalogány gyermekkara a részvételért kapott oklevelet.

A III. kategóriában versenyző kórusok közül aranykoszorús minősítéssel jutalmazta a zsűri: a kassai Márai Sándor MTNY Gimnázium és Alapiskola Leánykarát és a párkányi Liszt Ferenc Művészeti Alapiskola Primula Énekkarát, amely egyúttal a Hajnalok Völgye – kortárs különdíjban részesült. Az elismerést a Hajnalok völgye kortárs kórusfesztivál ajánlja fel annak a kórusnak, mely a zsűri megítélése szerint a legjobban interpretál mai, élő zeneszerzőtől származó kórusművet. A III. kategóriában ezüstkoszorús minősítést szerzett az Ipolysági MTNY Gimnázium Bartók Béla Ifjúsági Vegyeskara.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


...

Tags: ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2013/06/xv-csengo-enekszo-a-dijkioszto-es-a-gala-6/trackback/


Most itt van: Home // Esemény, Gyerekablak, Közélet, Videók, Zene // XV. Csengő Énekszó – a díjkiosztó és a gála (6.)
Ez is érdekelheti:


© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma