50 éves a Galántai Kodály Zoltán Alapiskola Gyermekkara

A Galántai Kodály Zoltán Alapiskola Gyermekkara„Ma ünnepel az 50 éves gyermekkar! A gyermekkar az első sikerét még az első galántai Kodály Napokon, 1969-ben aratta, azóta számos díjat, kitüntetést, arany- és ezüstkoszorús minősítést mondhat magáénak, Szlovákia és Magyarország több mint húsz településén hallhatták őket, sőt számos tévészereplésük volt, és cédén, videoklipben is szerepelnek.
A kórus léte, 50 éven keresztül tartó sikersorozata egyetlen embernek köszönhető, a kórusalapítónak, Balogh Csabának. Hihetetlen kitartással szervezi a kórus heti próbáit, gyakori fellépéseit és külföldi vendégszerepléseit. A kórustagok állandóan, szinte évről évre változtak, egyetlen ember, aki viszont 50 éve ott van a heti próbákon az évenkénti több tíz eladáson, az Balogh Csaba. Az ő következetessége, zeneszeretete, a kórus iránti elkötelezettsége példa értékű mindenki számára. Mi csak néma csodálói és néha talán irigyei is vagyunk, mert nem találhatunk hozzáhasonló közkedveltségű embert. Már-már ikonikus személyisége Galántának és az iskolának. Köszönjük, TANÁR ÚR, és szívből gratulálunk!”

A Kodály Zoltán Alapiskola közösségéhez csatlakozva, egy felvétel ismétlésével csatlakozunk a gratulálókhoz. A fotón a mostani kórus.

A Galántai Kodály Zoltán Alapiskola Gyermekkarának versenyműsora a XV. Csengő Énekszó kórusfesztiválon (2013. május 29., Érsekújvár)

Karnagy: Balogh Csaba

Zongora: Hasák Edit

További hasonló témájú videók