Járd ki lábam, járd ki most… – a somorjai Kis Csali Gyermek Néptáncegyüttes

A somorjai Kis Csali Gyermek NéptáncegyüttesA néptáncegyüttesek Deákiban tartott országos seregszemléjén fellépett a somorjai Kis Csali Gyermek Néptáncegyüttes is.

Május 31. és június 2. között rendezték meg a Csemadok 47. Országos Népművészeti Fesztiválját. A rendezvény Deákin, Diószegen és Galántán zajlott. 

Diószegen május 31-én tartották a nyitóestet külföldi vendégegyüttesek és helyi csoportok közreműködésével.
Június 1-jén, szombaton Deákiban folytatódott a rendezvénysorozat, ahol népi és történelmi játszóházra, kézműves bemutatókra, foglalkozásokra is sor került a zenei programok mellet. Ízek utcája címmel gulyásfőző verseny és a szabad tűzön készült ételek kóstolója volt a művelődési ház udvarán. Az esti órákban a Bíborpiros szép rózsa népzenei vetélkedő és az Ipolyi Arnold Országos Magyar Népmesemondó Verseny díjazottjainak műsorát tekinthették meg a résztvevők. Az est vendégegyüttese ként a Yenimahalle Belediysi Tubil Halk, az ankarai török néptáncegyüttes lépett fel. A gálaesten külföldi és hazai együttesek előadására került sor. A nap Cimbaliband koncertjével és táncházzal zárult.
A rendezvény harmadik napján, június 2-án ünnepi szentmisét tartottak a deáki római katolikus templomban, melyet koszorúzási ünnepség követett a Szent István király deáki emlékművénél. A délutáni órákban pedig Galántán a Csemadok-székházban tartották meg a Művészeti Együttesek Nemzetközi Találkozóját, Mátyusföldi Juniális címmel.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2013/06/jard-ki-labam-jard-ki-most-a-somorjai-kis-csali-gyermek-neptancegyuttes/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Fesztivál, GYEREKABLAK, Hagyomány, Népművészet, VIDEÓK // Járd ki lábam, járd ki most… – a somorjai Kis Csali Gyermek Néptáncegyüttes

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma