Képzőművészeti kiállítás a Németh-Šamorínsky István Művészeti Alapiskolában

Képzőművészeti kiállítás a somorjai Németh-Šamorínsky István  Művészeti Alapiskola aulájában A somorjai Németh-Šamorínsky István Művészeti Alapiskola rendszeresen bemutatja a növendékek alkotásait, amelyek a koncertek szünetében elgondolkodtathatják a nézelődőket.

 https://vimeo.com/52398596

Zenei aláfestés: A külföldön „titokzatos magyar női énekhang”-ként emlegetett, jelenleg Budapesten és Stockholmban élő Gerák Andrea neve és főként hangja a világ több pontján is egyet jelent a magyar népdallal. Ír, török, bolgár és más népdalokkal messzebbre is elviszi hallgatóit; olyan egzotikus tájakra is, mint például a Salamon-szigetek. Szólóban zenével vagy kíséret nélkül, egy szál hanggal ugyanúgy elvarázsolja hallgatóit, mint duóban vagy teljes zenekarral.

Magyar énekhang, amely nem hagy minket nyugodni. Félelem nélkül kísérletezik hagyományos, főleg a saját hazájából való témákkal, különböző lencsék fókuszán át megközelítve őket. Semmi nem áll neki ellent: legyen az new age, world fusion interpretáció vagy akár szólóének… Kétségtelen: ha egyaránt szereted a népzenét és a kísérleti műfajokat, Gerák Andrea rabul ejt hipnotikus zenei víziójával… (Forrás: Andrea Gerak blogja)

További hasonló témájú videók