Tarzan jelenti – gorillák a fagyban

Gorillák a fagybanTudósítónktól kaptunk videót a tegnapi pozsonyi megmozdulásról. Tegnap Szlovákia-szerte több ezren vonultak a fagyos utcákra a korrupt politikusok elleni tiltakozásul. A szervezők igyekeztek békésnek megtartani a Szabadság térre összehívott tüntetést, amelyen Lucia Gallová szervező szerint legalább 15 ezren vettek részt.

A tiltakozó megmozdulás szervezett része ezzel véget ért volna. Egy 4000 fős csoport azonban a Szabadság térről továbbvonult az elnöki palota elé, onnan a Szlovák Parlamenthez. A kockakő-dobálók randalírozását könnygázzal, vízágyúval és rohamrendőrök bevetésével fékezték meg. (Majdnem rézágyút írtam, tiszteletem, Áron bá´! HM)
Négy demonstrálót őrizetbe vettek, három rendőrt kórházba kellett szállítani. A szervezők a radikális csoporttól elhatárolódtak.

Poprádon 20 fokos fagyban forró hangulatban kemény bírálatok hangzottak el a kormány, a parlament és a politikusok címére. Zólyomban kb. ezren vettek részt a tiltakozó megmozduláson. Zsolnán pár százan nyugodt menetben vonultak át a városon.
Ma az A.C.T.A. szerződés elfogadása ellen tiltakoztak azok, akik veszélyeztetettnek látják az információhoz való jogot és a világháló szabadságát.


További hasonló témájú videók