Ferdics Béla képző- és iparművész kiállítása Vásárúton

Ferdics Béla iparművész kiállítása VásárútonA vásárúti falunapok valamiben különböznek a környékbeliektől. Itt eredetiségre törekszenek, a péntek például  mindig egy-egy képzőművészeti kiállításé. Idén Ferdics Béla képző- és iparművész tűzzománc alkotásaiból nyílt tárlat.

Ferdics Béla 1988 és 1994 között a pozsonyi Képzőművészeti Főiskola üvegszakán tanult, majd 1991–1992-ben Budapesten a Magyar Iparművészeti Főiskola Szilikátipari Tanszékén volt vendéghallgató. Pozsonyban Áskold Žačko és Juraj Gavula , Budapesten Horváth Márton és Bohus Zoltán volt a mestere.

  • 2000-ig Dunaszerdahelyen élt, 2001–2007-ig Tatán élt és dolgozott. 1987–1988-ban, Pozsonyban kőrestaurátorként dolgozott, 1994-től  1996-ig Dunaszerdahelyen a Csallóközi Múzeum restaurátora volt.
  • Jelenleg ismét Dunaszerdahelyen él.
  • Grafikai kompozíciók (monotípiák, ceruza- és tusrajzok, akvarellek) mellett üveg-, kő-, fa plasztikákat, térobjekteket, installációkat készít. Műveinek jellemző vonása az anyagok, a kivitelezési technikák ötvözése. Üvegművészeti tevékenysége mellett illusztrátori munkásságot is kifejt, számos könyv, illetve folyóirat jelent meg kísérőrajzaival.
  • 1995-től a Szlovákiai Magyar Képzőművészek Társasága tagja.
  • 2005. november 1-től a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja.
  • 2007-től óraadó tanárként dolgozik a gútai Magán Szakközépiskolában.

Elmaradhatatlan velejárója a rendezvénynek egy  koncert is, amit idén a Kicsi Hang szolgáltatott.

További hasonló témájú videók