Buborék megérkezik

Buborék megérkezik„Manókönyv” című meseregényéből mondja el Haraszti Mária író a „Buborék megérkezik” és „A kalózkapitány”” című történeteket.

A kötet a „Buborék” (illusztrálta Fodor Kata) és a „Buborék a szigeten” (illusztrálta Szkukálek Lajos; Microgramma kiadó) című két könyv együttes, újabb kiadása (illusztrálta Csorján Melitta, AB-ART).

Rekkenő júliusi hőség volt. Épp a konyhai vízcsaphoz igyekeztem szomjúságomat oltani. Fogtam a kedvenc poharamat, málnaszörpöt öntöttem bele, a csap alá tartottam, és tekertem egyet a tekerentyûn. Közben arra gondoltam, hogy talán mégis jobb lett volna, ha szódavizet készítek, mert az csupa buborék, buborék.
– Buborék, buborék, buborék – dúdolgattam.
– Itt vagyok, ragyogok! – csobbant a csapból valami a poharamba. El sem csodálkozhattam, máris követelődzött:
– Azonnal vegyél ki, mert csupa ragacs leszek a szörpödtől! – Én kivehetlek – mondtam –, de előbb tudni szeretném, miféle szerzet vagy.
– Hogyan?! – kiáltott fel megrökönyödve. – Hiszen te hívtál. Háromszor mondtad a nevemet, s olyankor én megjelenek. Vegyél már ki! – ezt bizony már nagyon siránkozva mondta.
Nyakoncsíptem és az asztalra állítottam. Tényleg csupa ragacs volt szegényke. Törtem a fejem, mihez is hasonlít ez a furcsa szerzet, de sehogy sem bírtam rájönni.
– Most nézd meg, milyen lettem! – nyafogott. – Keríts nekem nyomban egy úszómedencét! Kérlek – tette aztán hozzá.

 

 

 

 

 

BUBORÉK
BUBORÉK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BUBORÉK A SZIGETEN
BUBORÉK A SZIGETEN

 

 

 

 

 

További hasonló témájú videók