SJE Emlékkonferencia (2)

SJE EmlékkonferenciaSJE Emlékkonferencia, Komárom • Az egyetem emlékkonferenciával ünnepelte a fennállásának 20. évfordulóját, amely egyben a jubileumi rendzevénysorozat kezdőrendezvénye volt, az egyetem alapítására, fejlődési szakaszaira és az elmúlt húsz esztendőre emlékeztek a szervezők.

A visszatekintéshez segítségül hívták azokat a meghatározó személyiségeket, akik jelentős szerepet vállaltak az egyetem alapításában, életében, arculatának formálásában, akik döntéseikkel, tevékenységükkel nagy hatást gyakoroltak az intézményre.

Az emlékkonferencia bevezetőjében Juhász György rektor és Hankó Balázs, innnovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár köszöntötte a konferencia résztvevőit. A rendezvény további része három, különböző témakörű szekcióban zajlott:

SJE Emlékkonferencia

I. szekció „Selye János Egyetem: Kezdetek – Fejlődés – Jelen”. Előadók az egyetem egykori és jelenlegi rektorai: Albert Sándor (2004–2009); Tóth János (2009–2017) és Juhász György (2017–); szekcióvezető Nagy Melinda rektorhelyettes;

II. szekció „A Selye János Egyetem létrejöttének és jelenének közéleti és politikai kontextusai”. Előadók a közélet volt és jelenlegi képviselői: Martin Fronc, Szlovákia oktatásügyi minisztere 2004-ben;  Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikai államtitkára; Bárdos Gyula, az MKP parlamenti frakciójának elnöke 2004-ben; szekcióvezető Szarka László egyetemi professzor;

III. szekció „Komárom mint egyetemi város, a Selye János Egyetem egyházi és hallgatói kötődései”. Előadók Komárom város képviselője és végzett hallgatók: Keszegh Béla polgármester; Lévai Attila, a Calvin János Teoológiai Akadémia titkára 2004-ben; Baka Patrik, az egyetem volt hallgatója, jelenlegi oktatója; szekcióvezető Somogyi Alfréd docens.

A jeles eseményt megtisztelték jelenlétükkel a közélet és politika volt és jelenlegi képviselői, többen jelen voltak az MKP egykori parlamenti képviselői és miniszterei közül is, akik sokat tettek a Selye János Egyetem létrejöttéért. Az ünnepségen közreműködött a komáromi Művészeti Alapiskola Comorra vonósnégyese. A rendezvényt Kahler Korcsmáros Enikő dékánhelyettes vezette.

Milan Drozd felvételei.

További hasonló témájú videók