Biking 4 Biodiversity – Kerékpározás a biológiai sokszínűségért

Biking 4 Biodiversity
Öllös Hanna és Jonas Sommer

Öllös Hanna és Jonas Sommer biológus végzettségűek, természetvédelemmel foglalkoznak, ezért két keréken szelték át Eurázsiát!

21 hónapos úttal és 21 000 letekert kilométerrel a „zsebükben” tértek haza. Somorján, a Mozi klubban tartották meg első, kötetlen Biking 4 Biodiversity élménybeszámolójukat.

A természetvédők Bad Homburgból egészen Szingapúrig utaztak. A páros egy hosszú, izgalmas útról és az út közben megélt új benyomásairól beszél a Mozi klub hallgatóságának. Hanna és Jonas a nyilvánosság számára egy internetes blogban rögzítették útjukat. A jövőben előadásokat szeretnének tartani a természet- és környezetvédelemről.

A Biking 4 Biodiversity (kerékpározás a biológiai sokszínűségért) az ő nagy projektjük, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy felkeressék az útjukba eső nemzeti parkokat, természetvédelmi kezdeményezéseket. Tanulmányozzák és dokumentálják, hogyan is működik a természetvédelem a világ más pontjain. Ausztriában, egy civil szervezetnél dolgoztak, amikor megismerkedtek, és ott született meg a kerékpártúra ötlete.

Azért döntöttek a kerékpár mellett, mert ez a legkevésbé káros az ökoszisztémára. Segít a kapcsolatlétesítésben, szabaddá tesz, beszélgetéseket indít el. Ami az anyagiakat illeti, az út költségeit maguk fedezik, nem volt mögöttük semmilyen szervezet, ami támogatta volna őket.

Biking 4 Biodiversity
A megtett út állomásai

Biking 4 Biodiversity Biking 4 Biodiversity

© Magyar Interaktív Televízió.