A NASA adatai megerősítik azt, amit éreztünk

A 2023. évi júliusi hőmérsékleti térkép. Forrás: NASA

A Goddard Institute for Space Studies tudósai szerint 2023 júliusa melegebb volt, mint bármely más hónap a globális hőmérsékleti rekordban.

Összességében 2023 júliusa 0,43 Fahrenheit-fokkal (F) volt melegebb, mint bármelyik másik július a NASA rekordja szerint, és 2,1 F-kal volt melegebb, mint az átlagos július 1951 és 1980 között. A GISS elemzés elsődleges fókusza a hosszú távú hőmérséklet-változások sok helyen. évtizedek és évszázadok, és a rögzített bázisidőszak olyan anomáliákat eredményez, amelyek időben konzisztensek. A „normális” hőmérsékleti értékeket több évtizedre vagy többre – jellemzően 30 évre – határozzák meg.

„A NASA adatai megerősítik azt, amit a világ milliárdjai a szó szoros értelmében éreztek – mondta Bill Nelson, a NASA adminisztrátora. – A 2023. júliusi hőmérséklet az eddigi legmelegebb hónapot jelentette. Az amerikaiak jelenleg az ország minden szegletében saját bőrükön tapasztalják az éghajlati válság hatásait, ami aláhúzza Biden elnök történelmi éghajlati menetrendjének sürgősségét. A tudomány egyértelmű. Muszáj cselekedjünk most, hogy megvédjük közösségeinket és bolygónkat; ez az egyetlen, amivel rendelkezünk.”

A Meteorológiai Világszervezet adatai szerint a mi kontinensünk átlaghőmérséklet-emelkedése duplája a globális átlagnak (fenti videó; forrás: Euronews).

Ajánljuk a Tanulom magam 2020-as összefoglalóját, az elmúlt évek riasztó adataival. Mint láttuk: idén ezeket a katasztrófákat meghaladták a hőmérsékleti csúcsok, a nyomukban kipattant romboló erdőtüzek, viharok, felhőszakadások…

További hasonló témájú videók