4. Alsószeli Kemencefesztivál

IV. Alsószeli Kemencefesztivál2023. augusztus 4-5-én rendezte meg Alsószeli Község Önkormányzata a 4. Alsószeli Kemencefesztivált. A videók a fesztivál színpadán zajlott műsorokat mutatják be.

A kultúrház udvarán, a közösségi kemencék mellett megrendezett fesztiválon a pénteki program a helyi termelők termékbemutatójával vette kezdetét. A fesztivál ünnepélyes megnyitóján Ing. Kovács Lajos, polgármester és Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke köszöntötte a jelenlévőket. Az esti szórakozáshoz a Republic Tribute Band és DJ Arti biztosította a talpalávalót.

A bográcsos ételek főzőversenye szombaton 12:00 órakor kezdődött. Az idén rekordnak számító 17 csapat mérette meg magát és mutatta be főzőtudományát. A bográcsokban többféle gulyás, töltött káposzta, pacalpörkölt, sertés- és marhapörkölt, disznótoros káposzta és egyéb finomságok készültek. Az öttagú zsűrinek bizony nehéz dolga volt, hogy kiválassza a legjobban sikerült ételeket. Az első három helyen végül a következő csapatok végeztek: 1. hely: KE-SZELI, 2. hely: Tončko s.r.o., 3. hely: JAGA Team. Az eredményhirdetés után a Varsás Néptáncegyüttes, a Bendő Zenekar, a Varsás Népdalkör, a helyi iskolások és óvodások, majd az Alsószeli Örömtánc lépett színpadra. A fellépők gazdag kultúrműsorral örvendeztették meg a közönséget. Ezt követte a Traja z Raja szlovák trió énekes-kabaré előadása és Hevesi Tamás magyar énekes koncertje. A hajnalig tartó szórakozásról az SZ+H Mulatós gondoskodott.

A fesztivál ideje alatt a gasztronómiai élményekből sem volt hiány. A kemencékben sültek a finomabbnál finomabb ínyencségek, mint a pisztráng, oldalas, bordák, tépett hús, csülök. Nem hiányozhatott a kürtőskalács, cigánypecsenye, kolbász, hekk, de a jó bor és a kávékülönlegességek sem. A gyerekeket ugrálóvár és kisállatsimogató várta.

Örömünkre szolgált, hogy a kicsit esős időjárás ellenére szép számú látogatót köszönthetett a rendezvény – 2 nap alatt több mint 1000 látogató érkezett.

A szervezők köszönik a szponzorok mindennemű támogatását, az együttműködő szervezeteknek (Csemadok, önkéntes tűzoltószervezet, ZELE-ALSZIK, sportszervezet, Kisállattenyésztők Szervezete Felsőszeli, Öreg-Feketevíz HACS), a résztvevő csapatoknak, a fellépőknek, a helyi termelőknek, árusoknak, a község munkatársainak és lakosainknak a társszervezési munkákat és a jó hangulatot!

Szabados László felvételei.

 

Program

Augusztus 4. (péntek)

17.00 Helyi termékbemutató
20.30 Republic Tribute Band
22.00 DJ Arti – esti szórakozás

Augusztus 5. (szombat)

12.00 Bográcsos ételek főzőversenye
16.30 A verseny kiértékelése
17.00 Bendő zenekar, Varsás Néptáncegyüttes, Varsás Népdalkör, Alsószeli Örömtánc, helyi iskolások és óvodások
18.45 Traja z Raja
20.00 Hevesi Tamás
21.30 Sz + H Mulatós

További hasonló témájú videók