47. DMT – A Kis Csallóközi és az Apró Csallóközi Néptánccsoport fellépése

Kis Csallóközi és az Apró Csallóközi Néptánccsoport fellépése
Kis Csallóközi és az Apró Csallóközi Néptánccsoport

A Kis Csallóközi és az Apró Csallóközi Néptánccsoport fellépése csütörtökön délután a Meseváros színpadán.

A dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban május 23-tól 26-ig zajott a 47. Duna Menti Tavasz, a bábcsoportok és gyermekszínjátszó együttesek országos seregszemléje.

A gyermektánccsoport 4 korosztályt foglal magába: NyusziHopp (3–6 éves gyermekek), Pici Csallóközi (6–8 év), Apró Csallóközi (9–13 év), Kis Csallóközi (ifjúsági csoport).

A gyermekekkel és fiatalokkal folytatott szisztematikus munkában a kreatív pedagógiai tevékenységekre koncentrálunk. A táncoktatás nem csupán ismeretek és mozgássorok közvetítését jelenti, nagy szerepet kapnak a pszichomotoros képességek, az észlelési éberség, a vizuális intelligencia, a kinesztetikus képzelet, a művészi-kreatív képesség, valamint a gyermek szociális képességeinek fejlesztése.

A gyermekeknél közvetetten fejlődik a környező világ észlelése, a kommunikáció, a nyitottság, empátia és tolerancia. A fiatal generációval való munka teret ad a tudás, a táncos mozgás, a zenei és szociális képességek és készségek fejlesztésére, ugyanakkor erősíti a művészeti oktatást mint hozzáadott értéket az egyén és az egész közösség számára.

További hasonló témájú videók