Deep Rock Galactic – a futurisztikus törp szimulátor

DEEP ROCK GALACTICA független dán Ghost Ship Games stúdió 2020-ban megjelent kooperatív első személyű lövöldözős Deep Rock Galactic játékában átélheted milyen törpnek lenni a távoli jövőben.

A Deep Rock Galactic bányavállalat, amely a játék nevét is adja, egyik munkásaként törpünk feladata a Hoxxes IV bolygón található ‘nemes ásványok’ bányászata és a veszélyes űrbogarak kiirtása. A játékos négy törp közül választhat: a fúró, mérnök, lövész és felderítő mind egyedi képességekkel és eszközökkel néz szembe munkanapjuk kihívásaival. Az egyes missziókat lehet egyedül, egy kis robot segéddel abszolválni, vagy legfeljebb három másik személlyel az online lobbyban. Az egyszerű bányász missziókon kívül hét másik típusú küldetést is lehet választani, az űrbogarak tojásai összegyűjtésétől kezdve a rivális bányavállalat elleni folytatott harcon keresztül a folyékony ásványok kinyeréséig. A missziókon belül véletlenszerű események is várják a bányászokat, legyen szó meteor záporról, mely extra nyersanyagokkal és tapasztalatpontokkal jár – persze csak egy kis túlóra árán –, vagy egy elveszett rakomány láda megjavításáról, mely új karakter és fegyver kozmetikumot, skin-t tartalmaz. Persze a törpök és fegyverek kinézete nagymértékben testreszabható.

Azoknak sem kell aggódniuk, akiknek előzőleg rossz tapasztalatuk volt az online játékosokkal, mivel a DRG közösségnél kedvesebb és barátságosabb csapatot nehezen talál az ember. Hiszen minden törp csak a munkáját próbálja végezni és együtt gyorsabb és élvezetesebb is. A játékosok a játék mottójával, a „Rock and stone!” („szikla és kő”, vagy „rock and roll és kő”) felkiáltással üdvözölhetik és biztathatják egymást a játékon belül, vagy akár kívül is.

DEEP ROCK GALACTIC
Deep Rock Galactic

Hamarosan megérkezik a negyedik évada a játéknak új borzalmas bogarakkal, kozmetikumokkal és missziókkal. Addig is rengeteg órányi szórakozás vár ránk, és ugyanannyi korsónyi sör a Space Rig űrállomáson. Mert, persze, sör nélkül nem is lehet igazi törp szimulátor.

A játék elérhető PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Xbox Cloud Gaming, Xbox Series X és Series S platformokon.

Rock and stone!