A felnőttek hazug élete

A felnőttek hazug élete a titokzatos bestseller szerző, Elena Ferrante regényének adaptációja, mely tegnaptól látható a Netflixen – számol be róla a Mafab.hu filmmagazin.

„A történet Giovannát követi, egy fiatal lányt, akinek szülei elégedetlenek az engedetlensége és a rossz jegyei miatt. Amikor Giovanna meghallja, hogy az apja »csúnyának« nevezi őt, és elhidegült nagynénjéhez, Vittoriához hasonlítja, elindul, hogy találkozzon a nápolyi alvilágban élő nagynénjével. Ott Giovanna számos titkot fedez fel a családjáról és egy másfajta életmódról.

Az 1990-es években játszódó sorozatban Valeria Golino alakítja Vittoria nénit, és Ferrante stílusához híven nagy hangsúlyt kap a családi kapcsolatok dinamikája.

Ferrante műveinek rajongói és a családi drámák iránt érdeklődők számára ideális választásnak tűnhet, és ha azt nézzük, hogy világszerte több millióan olvasták a nápolyi regénysorozatát (arról nem is beszélve, hogy ebből szintén készült egy nagysikerű sorozat Briliáns barátnőm címmel), könnyen lehet, hogy A felnőttek hazug élete lesz a Netflix legújabb szenzációja.

A könyv egybéként magyarul is megjelent 2021-ben, két évvel az olaszországi eredeti nyelvű kiadása után.”

„Amikor kicsi vagy, minden nagynak tűnik. Amikor nagy vagy, minden semminek tűnik.”

A sorozatot Edoardo De Angelis rendezte, a főbb szerepekben pedig Giordana Marengo, Alessandro Preziosi, Pina Turco és Valeria Golino látható. A felnőttek hazug élete, amely Elena Ferrante legújabb regényén alapszik, január 4-től látható kizárólag a Netflix műsorán.