Vitray Tamás 90

Vitray Tamás Fotó: Bánkúti Sándor
Vitray Tamás Fotó: Bánkúti Sándor

90 éves Vitray Tamás Kossuth-díjas televíziós újságíró, főszerkesztő, riporter, kiváló művész; a Magyar Televízió Örökös Tagja.

Vitray Tamás az Idegen nyelvek Főiskoláján, az ELTE-n, majd a Testnevelési Egyetemen szerzett diplomát. Színházi rendezőnek készült, angol nyelvtudása miatt azonban riporteri feladatokat kapott először a rádióban, majd a televízióban. 1958 óta az MTV munkatársa, főmunkatársa, a szórakoztató műsorok vezetője volt. 1990. februárjától áprilisig az MTV elnökségének tagja, 1991. márciusától májusig a TV2 intendánsa, majd ismét a sportosztály vezetője volt. 1997 óta aktív nyugdíjas, de 2002 óta ismét a sportosztály vezetője. Tizenkét olimpiáról tudósított, 1991–97 között a MOB elnökségi tagja volt. A televíziózás számos műfajában alkotott maradandót. Játékmester, műsorvezető. Ő honosította meg a talk-show műfaját a Csak ülök és mesélek adásaiban. A Színház- és Filmművészeti Főiskola docense, 2002-től egyetemi tanára 2010-ig.

Megjelent könyveiből:

Jégországból jelentkezem, Mexikói mozaik, Amerikai mozaik, Hivatásos sportrajongó, Az egész fele, Csak ülök és kérdezek, Vitray, Morzsabál, Kiképzés, Vallomások és legendák.

ArcKép – portréműsor. (https://www.facebook.com/arckepkadark… ) Kadarkai Endre beszélgetőpartnerei izgalmas, eredeti, valóságos személyiségek, nem divatos percemberek, csereszabatos sztárok. Ők tálentumukkal, állhatatosságukkal, intellektusukkal vívták ki nem csak a műsor készítőinek csodálatát. A sorozat a Zugló Televízióban látható.
Készítők: Kadarkai Endre, Duljánszky Tibor, Harrach László, Ormos Tibor, Vértes Zsolt, Kővári Miklós.

Fent:

_______________________

Kapcsolódó:

Vitray Tamás: „Amit tanítottam, arra nincs már szükség”

Fotó: © Bánkúti Sándor

További hasonló témájú videók