Elhunyt Tompa Klára

Tompa Klára

Életének 48. éveben elhunyt Tompa Klára színész, a marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanára – közölte az erdélyisajtó.

Tompa Klára, 1973. november 10-én született, Marosvásárhelyt. 1994–1998 között végzett a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetem színész szakán, 1998-tól napjainkig a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház tagja volt. Szintén 1998-tól számos színészgeneráció osztályvezető tanáraként oktatott a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen, szakterülete volt a színėszmesterség, improvizáció és zenés színészmesterség tantárgyak oktatása.

Rövid pályafutása alatt több mint negyven karaktert alakított a marosvásárhelyi színház színpadán, művészi tevékenységét több díjjal is elismerte a szakma, kvalitásai méltán rangsorolják az érdemes művészek közé.

Fent: PONT MA: TOMPA KLÁRA színészt, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem tanárát a felvételiről kérdeztük – a Marosvásárhelyi TVR felvétele 2022 júliusában készült.

2019-ben Demény Péter Sziszüphosz című költeményét adta elő, mintegy reflexióként saját életéről.