Egy tál babnál kevesebb – Tóth Gergely kisjátékfilmje | METU

Jelenet a filmből

Az ivó fagyott tekintetű vendégei és a csapos félelemmel vegyes kíváncsisággal figyelik, amint Ő elkölti ebédjét, majd dolga végeztével feláll és kisétál az épület elé pontot tenni a vitás ügy végére.

Az Egy tál babnál kevesebb – Segio Leone emlékére késíztett kisfilmet rendezőként Tóth Gergely jegyzi. A film operatőre Visontai Márton, vágó és vizuális effekt: Földváry András.

Az alkotás a Metropilitan Egyetem Művészeti és Kreatív Ipar Karának képzésén született.

A film 1. helyezést ért el az. I. Savaria Filmszemlén a Független filmesek versenyének Kisjátékfilm szekciójában.

Forrás:

Budapesti Metropolitan Egyetem – METU
A METU-ról: A Budapesti Metropolitan Egyetemen kreatív gondolkodást fejlesztünk. Ez a legfontosabb értékünk, mindenütt jelen van az Egyetemen: az oktatási módszereinkben, tanáraink, munkatársaink szemléletében és a hallgatóink hozzáállásában. Ez teszi lehetővé, hogy az itt végzett diákok sikeressé váljanak, hiszen a gyorsan változó környezetre készítjük fel őket. Olyan légkörben tanulunk és dolgozunk, amely a felkínált rengeteg – és olykor országosan is egyedülálló lehetőség kihasználására, a megtanult ismeretek alkalmazására, új megoldások keresésére ösztönzi diákjainkat. Vagyis a kreatív gondolkodásra. Ez napjaink, és a jövő egyik legfontosabb elvárása a munkaerőpiacon.