TSÍZIÓ – Paprikás krumpli (teljes előadás)

A galántai TSÍZIÓ Diákszínpad előadása: Paprikás krumpli (Alsószeli, 2017. június 10.)

„A galántai Kodály Zoltán Gimnázium Tsízió Diákszínpada a rögösebb utat választotta – Paprikás krumpli címmel saját »darabot« hozott a Jókai Napokra. Ollé Krisztina, a csoport rendezője írta a paprikás krumplira ácsingózó bankrablókat felvonultató jelenetet, amelyet aztán a szereplők többféleképpen variálva, újabb és újabb nemzetekhez kapcsolva, más-más történelmi korokban játszanak újra. Pontosabban: ezeknek a koroknak a kliséiből, jól ismert filmes vagy irodalmi emblémáiból válogatnak össze egy csokorra valót.

Diákszínjátszóknak, stílusvariációs játékként bejárható terep: mindenki megmutathatja a saját tehetségét (ki énekel, ki táncol jól), a szereplők több figura bőrébe bújva próbálhatnak meg újabb és újabb arcot ölteni…

Talán csak annyi hiányérzetünk maradt, hogy ha egy kicsit dramatikusabb a szituáció, az több lehetőséget nyitott volna meg, és az egyébként jópofa diákpoénok oldaláról a színházi élmény felé billenthette volna a mérleg nyelvét” – írta Lakatos Krisztina a darabról a Paprikás krumplival fröcskölték a nézőket a Jókai Napokon című beszámolójában.

Videó: TR Photo&Video

 

További hasonló témájú videók