Díjat nyert Mundruczó Kornél első külföldi gyártású filmje

A 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyének nemzetközi zsűrije a Legjobb Színésznőnek járó díjat Mundruczó Kornél rendező és Wéber Kata forgatókönyvíró Pieces of a Woman című filmjének főszerepét alakító Vanessa Kirbynek ítélte oda.

A zsűri – melyben a filmszakma olyan nagy nevei vettek részt mint Cate Blanchett zsűrielnök vagy Matt Dillon – a fesztivál fődíját, azaz a legjobb filmnek járó Arany Oroszlánt a Nomadland című filmnek ítélte.

Pieces of a Woman Mundruczó Kornél első angol nyelvű külföldi gyártású filmje, melynek executive producere Martin Scorsese, a főbb szerepekben Vanessa Kirby és a világhírű Shia LaBeouf látható.

Egy nappal korábban egyébként a film megkapta a 30 fiatal diákból álló zsűri Legjobb Filmnek járó, Arca CinemaGiovani díját is.

Vanessa Kirby a 24.hu-nak úgy nyilatkozott:

„Tudtam, hogy amit Kata és Kornél együtt alkotnak, az biztos nem lesz könnyen megemészthető. A Pieces of a Woman szerintem is nehéz film, néha ugye egyáltalán nem könnyű egy nő Odüsszeiáját nézni a fájdalmai tengerében, hogy Kornél szavával éljek. Nem is biztos, hogy mindenkinek be fog ez jönni, és természetesen valószínűleg lesznek olyanok is, akik abszolút nem kíváncsiak rá. Én ezt megértem. Szerintem viszont Kornélék nagyon bátrak, hogy így nagyítóüveg alá veszik a gyász folyamatát, ami sohasem egy sablon szerint alakul, hanem ezer oldala van. Tényleg egy Odüsszeia, egy felfedező utazás, én pedig nagyon örülök annak, hogy részt vehettem ebben az expedícióban.”

A teljes interjú itt olvasható.

További hasonló témájú videók