Zuzana Čaputová tavaly szétnézett a Gombaszögi Nyári Táborban

Akár történelmi jelentőséget is tulajdoníthatunk annak, hogy Zuzana Čaputová, Szlovákia államfője tavaly ellátogatott a magyar fiatalok legnagyobb találkozójának színhelyére. Persze akkor még nem tudhatta, hogy politikusnak készülő szervezőkkel találkozik.

„Gombaszög a szlovákiai magyar fiatalok találkozójának tradicionális színhelye. Nemcsak egy sokéves, egészen 1928-ig visszanyúló hagyományos fesztiválról van szó, ennél mindig is sokkal többet jelentett. A közösség tagjai számára a gazdag kultúrműsoron túl ismerkedési lehetőséget és a társadalom kérdéseinek megvitatására szolgáló teret is kínált.
Gombaszög a magyar közösség számára egy jelkép. Ezért fontos, hogy ez a rendezvény továbbra is fenntartsa az ideológiai sokszínűségét és függetlenségét, amelyre mindig is törekedett. A Szlovák Köztársaság államelnökeként szeretnék közel állni az összes nálunk élő állampolgárhoz.”

Az államfői beszélgetést tavaly nyáron közzétettük, most az Urbán Csongor által készített, a táborlátogatást megörökítő képsorok vannak soron.  

További hasonló témájú videók