Robin Cook 80

80 éves Dr. Robin Cook amerikai orvos és író, általában közegészségügyi és orvoskrimi témájú regényeket ír. Több mint harminc megjelent regény és több millió eladott példány után is orvosnak tartja magát, nem pedig írónak.

A műveiből készült filmek minimum hátborzongatóak, és számos kérdést felvetnek az etikáról és a tudomány felelősségéről is. Jó alapot szolgáltatnak az összeesküvés-elméletek híveinek is, annak ellenére, hogy műveivel saját bevallása szerint a tudatlanság és a mítoszok ellen küzd.

Halálfélelem • Dr. Jennifer Kessler, a fiatal, tehetséges doktornő nem tette még túl magát férje halálán. De szívesen fogadja szimpatikus kollégája, Dr. Montgomery közeledését. Bár a magánéletre nem marad sok ideje, a kórház újonnan épített, hipermodern szárnyában ugyanis egymást követik a tisztázatlan halálesetek. A páciensek abban mind megegyeznek, hogy középkorúak, jó fizikai állapotban levőek voltak, és nem régen vettek részt kivizsgáláson, ahol mindent rendben találtak náluk, míg egyszer csak minden szervük felmondta a szolgálatot. Amikor Jennifer egy kedves betege is erre a sorsra jut, megelégeli a tehetetlen szemlélődést, és elhatározza, megfejti a titokzatos halálesetek okát…

Járvány (1995)

Robin Cook világsikerű regényéből készült filmben az afrikai vadon élővilágát húsz évvel ezelőtt pusztító kór most a nagyvárosokban üti fel a fejét. A Los Angelesből kiinduló gyilkos járvány szédítő gyorsasággal terjed. A vizsgálattal megbízott fiatal kutatónőt ugyan elmozdítják állásából, ám ő földrészeken át követi a titokzatos vírust. A vírusfertőzés kiváltó okának keresése közben rájön: nem is az a kérdés, hogy mi, hanem az, hogy ki okozza a fertőzést.

Műhiba (1993)

Robin Cook hátborzongatóan izgalmas könyve alapján készült a film, amely egy titokzatos halálesetről szól. A kórház egyik orvosa rájön, hogy egy terhes nő nem természetes halállal halt meg a klinikán. Ám a felismerés pillanatában az orvos élete is veszélybe kerül.

2018-ban a Start Plusz vendége volt Robin Cook író. Az ATV Magyarország videója.

__________

Induló videó:

A vírus (1995)Robin Cook világsikerű regényéből készült filmben az afrikai vadon élővilágát húsz évvel ezelőtt pusztító kór most a nagyvárosokban üti fel a fejét. A Los Angelesből kiinduló gyilkos járvány szédítő gyorsasággal terjed. A vizsgálattal megbízott fiatal kutatónőt ugyan elmozdítják állásából, ám ő földrészeken át követi a titokzatos vírust. A vírusfertőzés kiváltó okának keresése közben rájön: nem is az a kérdés, hogy mi, hanem az, hogy ki okozza a fertőzést.

Kapcsolódó:

Robin Cook: Amekkora a tudatlanság, nem hiszem, hogy kifogyok a témákból