Pintér Béla és Társulata

Hogyan ünnepli a Pintér Béla és Társulata fennállásának 20 évfordulóját? Színházi előadással – egy szürreális forgatagba sűrítve 20 évet és a jelen pillanatot. Kegyetlenül őszinte, szókimondó karneváli őrület, ami kijózanító képet fest önmagunkról és az országról, ahol élnek.

Egy kis retrospektív a társulat munkájáról:

Pintér Béla író, rendező, színész, társulat-összetartó Szkénén játszott 2014. évi estjének már a címe is szemtelenség. Mintha azt mondaná: csillogó jelentéktelenség, kiemelkedő megjegyezhetetlenség. 
Miközben ön-görbetükröt mutat a színpad – egy alternatív társulat – fölívelése, akadozása, kétségeik önmaguk rátermettségében, végül teljes önelégedettségük – pimaszul pedáns színpadi rajzát adja. Pintérék önmagukat sem kímélik. Szemtelenkednek sajátosságaikkal, belső értékrendjükkel, munkamódszereikkel.
 

Pintér Béla: Szutyok, a székesfehérvári Vörösmarty Színház előadása.

A Szutyok a kortárs magyar társadalom egyik legégetőbb problémáját veszi célba a maró irónia és a pofátlan nevettetés nyílvesszejével, hogy ömöljön ki az előítélet, a mindennapi rasszizmus és a társadalmi érzékenységgel való visszaélés. A darab humorral és szellemes történetvezetéssel mesél a társadalom peremére szorultak problematikájáról.

Rendező: Hargitai Iván
Bemutató: 2016. január 30.

Kapcsolódó:

Tündöklő középszer – Pintér Béla és Társulata

Varga Etelka: RUSZTIKUS TANMESE