Mireille Mathieu tavasszal Budapesten és Pozsonyban koncertezik

Március 3-án Budapesten, március 10-én Pozsonyban lép fel a sanzon koronázatlan királynője a „Je t’aime” európai turnéjával. A karizmatikus francia chansonniere 1970-ben kezdte zenei pályafutását, azóta több mint 1200 dalt rögzített, több mint 40 albumot adott ki, és a világ minden táján fellépett.

Madame Mathieu olyan szupersztárokkal dolgozott már együtt, mint például Charles Aznavour, Julio Iglesias, Frank Sinatra, Tom Jones és Paul Anka.

Mireille Mathieu 2019 őszén vette fel új albumát.

https://youtu.be/28ighMrwydA

https://youtu.be/Y37wT3r9oRg

„Provence pacsirtájának” élete tündérmesére emlékeztet. A dél-franciaországi Avignonban született egy kőfaragó mester legidősebb gyermekeként. Szerény körülmények között éltek, tizenhárman voltak testvérek, faházuk minden eső után beázott, a továbbtanulásról álmodni sem mert, fürdőszobás lakásba is csak tizenöt éves korában költöztek. Mireille – aki már négyévesen a templomi kórusban énekelt – az általános iskola elvégzése után egy konzervgyárban dolgozott segédmunkásként, és megtakarított pénzén énekórákat vett. 1964-ben szülővárosában elindult egy énekversenyen bálványa, Édith Piaf La Vie en rose című dalával.

Jutalomként Párizsban is felléphetett, de kinevették akcentusa miatt. Piaf korábbi menedzsere mégis felfigyelt rá, egyengetni kezdte útját, és beajánlotta a legnézettebb tévés tehetségkutató műsorba. A törékeny, alig 150 centiméter magas lány 1965 novemberében Jeanne d’Arc-ra, az Orléans-i szűzre emlékeztető hajviselettel lépett fel először egy televíziós show-műsorban, decemberben pedig már a híres Olympia színpadán énekelt. Elsöprő előadása és Piafra emlékeztető hangja napok alatt a közönség kedvencévé tette.

Saját család híján minden szeretetét unokaöccseire és unokahúgaira árasztja, ami pedig a jövőt illeti, azt szeretné, hogy az utolsó leheletéig énekelhessen, amint az Maurice Chevalier-nek megadatott.