A feleségem története – új filmet forgat Enyedi Ildikó

Megkezdődött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása, melyet Füst Milán A feleségem története: Störr kapitány feljegyzései című regénye alapján készít, több európai országban. A nemzetközi színészgárda csúcsán Léa Seydoux francia színésznő és a holland származású Gijs Naber állnak.

A 32 éves színésznő a 007 Spectre: A fantom visszatér, a Grand Budapest Hotel, valamint az Adèle élete – 1-2. fejezet című filmekből lehet ismerős, főleg utóbbiban alakított emlékezeteset, maratoni hosszúságú leszbikus szexjelenetéről pedig szinte többet beszéltek, mint arról, hogy a film egyébként Cannes-ban fődíjat nyert.

The Story of My Wife Enyedi Ildikó első angol nyelvű munkája lesz; a filmet ő írja és rendezi is. Füst Milán 1942-es írása irodalmi szenzációvá vált az angol nyelvű világban, amikor az 1980-as évek végén végre lefordították – írja a The Hollywood Reporter. Enyedi Ildikó húsz éve készíti elő a regény adaptációját; egy interjúban „legkedvesebb tervének” nevezte. A bolygó hollandi ősi sztorijának e változatában Jacob Störr kapitány megfogadja, hogy a kávézóba besétáló első nőt feleségül veszi: ekkor lép be Lizzy.

Ez a filmje is az Inforg – M&M Filmmel, Mécs Mónika, Muhi András és Mesterházy Ernő produceri segítségével készül. Az Oscar-jelölt Toni Erdmann producercége, a berlini Komplizen Film co-produceri szerepet vállal.

A filmet a jövő évben forgatják Párizsban, Hamburgban, Dél-Olaszországban és természetesen Budapesten.

A feleségem története a tervek szerint 2020 őszén kerül a mozikba, a Mozinet forgalmazásában.

További hasonló témájú videók