Láthatatlan kiborgizmus

Susan Kosti filmrendező a Moholy-Nagy László Egyetem média design szakán szerzett mester diplomát, szakdolgozatának témája a transzhumanizmus mint jelenség, amelyhez egy rövid science fiction kisjátékfilmet is készített. A film bejárta a nemzetközi filmfesztiválokat, és több elismeréssel tért haza: az Independent Days International Filmfest-en a legjobb női rendező díját, a németországi Foresight filmfesztiválon pedig közönségdíjat nyert.

Susan jelenleg rendezőként és art directorként dolgozik, valamint a cyborg lét jelenségét kutatja. Zsuzsót gyerekkora óta szenvedélyesen vonzza az új, az ismeretlen. Úgy próbálja szemlélni a jelent, mintha a történelemkönyvet olvasná. Előadásában arra a keresi a választ, hogyan szivárog be életünkbe észrevétlenül a mesterséges intelligencia, és hogyan maradjunk mégis emberiek a technológia vezérelte világban. Az előadás 2018. november 30-án hangzott el.

Forrás: TEDxLibertyBridgeWomen

Susan Kosti is a film director and has a master’s degree in media design. Currently she conducts research in the field of transhumanism. She won the best female director award at the Independent Days International Filmfest. She studies the phenomenon of cyborgism and observes how artificial intelligence sneaks into our everyday life. This talk was given on November 30, 2018. Zsuzso directed a short movie about transhumanism that won the best female director award at the Independent Days International Filmfest. She is constantly observing how artificial intelligence sneaks into everyday life. This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community.

További hasonló témájú videók