Grammy: Dua Lipa lett az év felfedezettje

Vasárnap este Los Angelesben 61. alkalommal adták át az amerikai zeneipar legrangosabb elismerését, a Grammy-díjakat. Az év dala Childish Gambino rendőri brutalitásról és rasszizmusról szóló száma, a This Is America lett. A díjra jelölték még Kendrick Lamar & SZA, Ella Mai, Drake, Shawn Mendes, Brandie Carlile, Lady Gaga és Bradley Cooper, valamint Zedd, Maren Morris & Grey dalait. Ugyancsak a This Is Americáért osztották ki az év felvételének járó díjat.

Az év albuma a country-énekesnő Kacey Musgraves Golden Hour című lemeze lett. Jelölték még a kategóriában Cardi B, Brandi Carlile, Drake, H.E.R., Post Malone és Janelle Monáe albumát, valamint a Fekete párduc filmzene-lemezét.

Az év legkiemelkedőbb új előadója a brit énekesnő, Dua Lipa lett. A 23 éves énekes-szerző 2016-ban mutatkozott be Hotter than Hell című dalával, majd a Blow Your Mind-dal vált híressé. A jelöltek közt volt még a Chloe x Halle duó, Luke Combs, Greta Van Fleet, a H.E.R., Margo Price, Bebe Rexha és Jorja Smith.

A díjkiosztó háziasszonya, Alicia Keys azzal indította a műsort, hogy a színpadra hívta Michelle Obama korábbi first ladyt Lady Gagával, Jada Pinket Smithszel és Jennifer Lopezzel együtt, hogy személyes élményeiket felidézve mondják el, hogyan változtatta meg életüket a zene, és erősítette meg őket női mivoltukban.