Próbaterhelés Magyarkanizsán

 
Próbaterhelés címmel tartottak irodalmi workshop-ot a magyarkanizsai Ifjúsági Otthonban. A rendezvény célja, hogy a fiatalok a saját szövegük elemzése mellett kreatív, egyéni gyakorlatokon is részt vegyenek, így fejlesztve íráskészségüket.
5 fiatal vett részt a kreatív írásórán, köztük Nyilas Orsolya, aki már hét évesen is író szeretett volna lenni. Saját magát szeretné fejleszteni, ehhez kitűnő alkalom volt ez a workshop. „Az iskolában nem sokat fejlesztettük a saját írásainkat, engem pedig ez érdekelt. A workshopon sokat tanultam a mások szövegeiből, és saját szöveget is elemeztünk rengeteget, híres írók szövegeit is átnéztük, és ezáltal olyan javulást értem el a fogalmazásaimban, amit magamnak is elfogadhatónak találok.”
 
Oláh Tamás dramaturg és költő vezette a foglalkozást, aki szerint a Próbaterhelés elsősorban olyan fogékony vajdasági fiatalok számára meghirdetett műhely, akik szakértők segítségével szeretnék fejleszteni kreatív íráskészségüket. „Elsősorban nem az a célunk, hogy írókat neveljünk. A célunk, hogy gondolkodó felnőttek legyenek azokból, akik most gondolkodó fiatalok. Nagyon jó velük dolgozni, szívesen osztják meg a gondolataikat, nagyon sokfélék és sok álláspontot képviselnek. Termékenyek azok a viták és beszélgetések, amelyek az egyes szövegek felolvasása után következnek.”

Az eseményt a Híd Kör Egyesület és Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája szervezte. A workshop december 22-én folytatódik az Ifjúsági Otthon klubtermében.

 

 

 

További hasonló témájú videók