Görbe tükörben a szexualitásunk

Biológia-testnevelés szakos tanárként diplomázott, majd elvégezte a Testnevelési Főiskolát. A Kriston Intim Torna módszerének kialakítója és trénere. 26 éve döntöget tabukat, ennyi ideje foglalkozik intimtornával.

Kriston Andrea olyan területtel foglalkozik, amelyről, mint mondja, nemcsak beszélni nem szokás, hanem gyakran még az arról való gondolkodást is kerülik. Szakértő és kutatói munkája mellett a Női Egészségműhely vezetője, trénereket képez itthon és a határokon túl is, több könyve jelent meg. Vallja, hogy sokkal jobb belenézni a tükörbe, bármilyen fájdalmas is, mint menekülni a „valóságunk” elől.

„Felnőttként visszatekintve az átélt nehézségekre, megnyugváshoz, az életünk nagyobb elfogadásához, a korábbiakhoz képest szempontváltáshoz segít. Ugyanakkor a félelemeink megfogalmazása segít erőt meríteni az előttünk álló akadályok leküzdéséhez. Mi nők sok bátorítást adhatunk egymásnak, ami megértésből, a valóságra való rábólintásból fakad. Olyan a női lét, mint egy akadálypálya. Jó, ha tovább tudunk jutni azokon. Ezek látása adja a változás lehetőségét az életben. Mi nők foghatjuk egymás kezét, hogy sikerüljön.”

 

Videó: TEDx Talks • 2013. február 6.

 

Kriston Andrea
Kriston Andrea