Az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlása és a trianoni békeszerződés

Dr. Romsics IgnácDr. Romsics Ignác Széchenyi-díjas történész, az MTA rendes tagja, egyetemi tanár előadása Komáromban Az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlása és a trianoni békeszerződés címmel a TéKa és az SJE Történelem Tanszékének szervezésében 2016. november 16-án. Felvezeti Simon Attila, a Fórum Kisebbségkutató Intézet igazgatója, a Selye János Egyetem Történelem Tanszékének vezetője.

 

 

Dr. Romsics Ignác Széchenyi-díjas történészt, az MTA rendes tagját, komáromi előadása  után kérdeztük a Trianonhoz vezető események és az Európai Unió közötti párhuzamokról:

 

 

Fő kutatási területe a XX. század magyar politikatörténete, különös tekintettel a két világháború közötti időszakra. Külön foglalkozott Bethlen István életével és politikájával. Kutatásai a nagyhatalmak Magyarországgal kapcsolatos politikájának kérdéseire is kiterjednek. Nagy jelentőségű munkája a XX. századi magyar történelmet taglaló monográfiája, amely több kiadást is megért.

Az előadást követő vita:

 

 

Romsics Ignác, Wikipédia


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , , , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2018/06/az-osztrak-magyar-monarchia-felbomlasa-es-a-trianoni-bekeszerzodes-2/trackback/

Most itt van: Home // Előadás, ESEMÉNY, NAGYVILÁG, NÉZET, VIDEÓK // Az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlása és a trianoni békeszerződés

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma