Retro: Át-jár-hatás Esterházyval a G. Caféban

A magyar nyelvű kortárs irodalom egyik legjelentősebb képviselője, Esterházy Péter volt a székelyudvarhelyi G. Café és Murányi Sándor Olivér szervező estjeinek vendége 2013. november 28-án. Esterházy Péter az erdélyi és az anyaországi irodalom olyan színes, ismert egyéniségeit követte a kultúrkocsma porondján, mint Bodor Ádám, François Breda, Kányádi Sándor, Laczkfi János vagy Grecsó Krisztián.

A magyar posztmodern egyik legnagyobb alakjának tartott Esterházy elbűvölte a közönséget. A neves szerző Mészáros Sándorral, a Kalligram Kiadó főszerkesztőjével és a kritikusok által 2012-ben legvitatottabnak tartott Zordok, a székely szamuráj c. regény szerzőjével, Murányi Sándor Olivérrel beszélgetett.

Az eseményen a rangos nemzetközi díjakkal kitüntetett író akkor megjelent Egyszerű történet vessző száz oldal – a kardozós változat című regényéből is felolvasott, ezt követően a szerzők közötti irodalmi kerekasztal-beszélgetésre került sor.

Az esten Sándor Anna, a Palló Imre Művészeti Líceum hegedű-szakos tanulója W. A. Mozart C-dúr rondóját adta elő. 

Asztalos Ágnes beszámolója Esterházy Péter utolsó erdélyi útjáról a Szépírók Társasága által 2017. november 4-én Budapesten tartott Esterházy-fesztivál: Esterházy és a kortárs zene alkalmából került nyilvánosságra.

Forrás: Digital3tv


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/11/retro-at-jar-hatas-esterhazyval-a-g-cafeban/trackback/

Most itt van: Home // Előadás, ESEMÉNY, Évforduló, Fesztivál, Irodalom, KULTÚRA, NAGYVILÁG, VIDEÓK // Retro: Át-jár-hatás Esterházyval a G. Caféban

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma