Jupiter kavargó légköre olyan, mint egy absztrakt festmény

A Jupiter felhői ezen a képen úgy néznek ki, mint egy absztrakt festmény. A Jupiter kavargó légkörében a NASA Juno szondájának egy gyönyörű akvarellszerű közelképet sikerült lekapnia.

https://youtu.be/ED61GuUY1M8

A Jupitert 53 naponként megkerülő Juno szonda szeptember elején újabb látványos felvételekkel örvendeztette meg a csillagászat kedvelőit. November első napján megindult az említett adatok és eredmények lassú, fokozatos letöltése, aminek kapcsán rögtön megjegyezték, hogy a Juno összes kamerája és egyéb tudományos célú műszere a vártnak megfelelően működött. A szonda ebből a szempontból gyakorlatilag tökéletes állapotban végzi tovább munkáját, így az elkövetkező hetekben, hónapokban bőven lesz mit kiértékelni, ezen következtetések révén pedig további tanulmányok készülhetnek el. A folyamat zajlik tovább, hiszen nem ez volt az utolsó ilyen átrepülés – a soron következő hasonló manővert a tervek szerint december 16-án hajtják majd végre, már amennyiben addig nem merülnek fel gondok a szondával. 

space.com

NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS
The image was taken on Oct. 24, 2017 at 11:11 a.m. PDT (2:11 p.m. EDT), as Juno performed its ninth close flyby of Jupiter. At the time the image was taken, the spacecraft was 20,577 miles (33,115 kilometers) from the tops of the clouds of the planet at a latitude of minus 52.96 degrees. The spatial scale in this image is 13.86 miles/pixel (22.3 kilometers/pixel). Image Credit: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS

További hasonló témájú videók