Fiala János: Mi a kulturális autonómia?

Fiala János Mi a kulturális autonómia? A kisebbségi kultúra finanszírozásáról szóló törvény elemzése című előadása. Elhangzott a Kerekasztal éves konferenciáján Érsekújvárott, 2017. november 11-én. 

„A magyar kisebbségi szervezetek képviselői megválasztották a Kisebbségi Kulturális Alap szakmai tanácsait. Kilenc tagot választottak, akik három tanácsban, három területen döntenek a magyar kultúrára szánt több mint 4 millió euró sorsáról. … A tagokat 204 szervezet képviselője választotta meg, vagyis a szeptember elején regisztrált 280 szervezet egy része „lemorzsolódott” a regisztrációt követő egy hónap alatt, de figyelembe véve a szlovákiai magyar kulturális életet, látszik, hogy a fontosabb szervezetek részt vettek a választáson. Ez azért fontos, mert ez adja meg a megválasztott tagok legitimációját.” (ujszo.com)

„Kisebbségi Kulturális Alap – kiindulópontok és továbblépési lehetőségek…” (dunszt.sk)

„A kisebbségügyi kormánybiztos, Bukovszky László oldalán kiadott közlemény szerint a kisebbségi szakmai bizottságokon kívül Molnár Norbert, a Kisebbségi Kulturális Alap igazgatója a párbeszéd és a megértés interkulturális szakmai bizottságot is kinevezte.” (felvidek.ma)

„A közművelődési, az írott kultúra, valamint a művészeti szakmai tanács kedden ülésezett először azt követően, hogy ismertté váltak a Kisebbségi Kulturális Alap említett testületeinek – megválasztott, illetve kinevezett – tagjai.” (parameter.sk)

Fiala János Mi a kulturális autonómia
Fiala János: Mi a kulturális autonómia

További hasonló témájú videók