A kitelepítés és deportálás 70. évfordulója Pozsonypüspökin

Az október 1-re meghirdetett emléknap engesztelő szentmisével kezdődik a Szent Miklós plébániatemplomban 11 órakor, majd megkoszorúzták a kitelepítettek emlékére állított kopjafát az iskolakertben, illetve a  hősök szobrát. 

Az engesztelő szentmisét Vadkerti József esperes plébános mutatja be Radovan Rajčák káplán és Molnár Tamás atya közreműködésével; énekel a Híd vegyeskar. 

A koszorúzásokat követően a Vetvár Művelődési Házban a Csanaky Eleonóra rendezésében színpadra állított „Négy emberöltő egy órában” című ünnepi műsort mutatják be a pozsonypüspöki színjátszók. A műsor után átadják a „Pozsonypüspöki Magyarságának Megmaradásáért” Csemadok-díjakat. (A műsor csak bejelentkezés alapján tekinthető meg a korlátozott férőhelyekre való tekintettel, de felvételét a későbbiekben Televíziónk közzéteszi a kedves érdeklődők számára.)

___________________

Emlékeztetőül: A 2015-ben tartott emlékünnepségen két kitelepített család sorsát idézték fel. A Fehérvizi család sorsát leíró történetet Takács András olvasta fel, ezt követően Szabó János családja történetét Takácsné Szabó Klára ismertette. Az alapszervezet vezetőségének nevében Jégh Izabella üdvözölte a vendégeket.

2015. október 11. • Pozsonypüspöki kitelepítettek emléknapja • Vetvár Művelődési Ház


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/09/a-kitelepites-es-deportalas-70-evforduloja-pozsonypuspokin/trackback/

Most itt van: Home // ESEMÉNY, Évforduló, VIDEÓK // A kitelepítés és deportálás 70. évfordulója Pozsonypüspökin

© Magyar Interaktív Televízió

Magyar Interaktív Televízió

FREE
VIEW
© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma