A kitelepítés és deportálás 70. évfordulója Pozsonypüspökin

Az október 1-re meghirdetett emléknap engesztelő szentmisével kezdődik a Szent Miklós plébániatemplomban 11 órakor, majd megkoszorúzták a kitelepítettek emlékére állított kopjafát az iskolakertben, illetve a  hősök szobrát. 

Az engesztelő szentmisét Vadkerti József esperes plébános mutatja be Radovan Rajčák káplán és Molnár Tamás atya közreműködésével; énekel a Híd vegyeskar. 

A koszorúzásokat követően a Vetvár Művelődési Házban a Csanaky Eleonóra rendezésében színpadra állított „Négy emberöltő egy órában” című ünnepi műsort mutatják be a pozsonypüspöki színjátszók. A műsor után átadják a „Pozsonypüspöki Magyarságának Megmaradásáért” Csemadok-díjakat. (A műsor csak bejelentkezés alapján tekinthető meg a korlátozott férőhelyekre való tekintettel, de felvételét a későbbiekben Televíziónk közzéteszi a kedves érdeklődők számára.)

___________________

Emlékeztetőül: A 2015-ben tartott emlékünnepségen két kitelepített család sorsát idézték fel. A Fehérvizi család sorsát leíró történetet Takács András olvasta fel, ezt követően Szabó János családja történetét Takácsné Szabó Klára ismertette. Az alapszervezet vezetőségének nevében Jégh Izabella üdvözölte a vendégeket.

2015. október 11. • Pozsonypüspöki kitelepítettek emléknapja • Vetvár Művelődési Ház

További hasonló témájú videók