100 éve született Phyllis Diller, a komédia királynője

Phyllis Diller  amerikai komikus, színésznő (1917–2012) humorán kívül egyedi nevetési stílusáról és extravagáns öltözékeiről is ismert volt. Phyllis Ada Driver néven született 1917-ben Ohio államban, és már elmúlt 37 éves, amikor humoristává lett. Csak idős korában vallotta be, hogy azért fordult a komédia felé, mert férje munkanélküli volt és valamiből el kellett tartani az öt gyereküket. Diller elismerte, hogy több ízben hajtottak végre rajta különböző plasztikai műtéteket. Saját bevallása szerint először 55 éves korában feküdt sebész kése alá. A női nevettető egészségi állapota az utóbbi időszakban megrendült, miután 1999-ben szívrohamot kapott, pacemakerrel kellett élnie. 2007-ben le kellett mondani a Tonight Showban való szereplését, amelyet a 90. születésnapja alkalmából tartottak volna, mert váratlanul elesett és eltörte a hátát. A nyilvánosság előtt utoljára 2011-ben jelent meg Gábor Zsazsa és Friederich von Anhalt 25. házassági évfordulójának ünneplésére rendezett partin.

Phyllis Diller 95 éves volt, amikor saját Los Angeles-i otthonában álmában elhunyt. A humor királynőjének nevezett asszonyért filmsztárok rajongtak, s poénjain amerikai elnökök nevettek. Tőle származik a népszerű idézet, miszerint „az ok, hogy miért nem fociznak a nők, az, hogy tizenegy nő nem hajlandó ugyanolyan ruhát egyszerre felvenni.”

 

(Forrás: Mészáros Márton)


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags:


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/07/100-eve-szuletett-phyllis-diller-a-komedia-kiralynoje/trackback/

Most itt van: Home // KULTÚRA, NAGYVILÁG, Színház, VIDEÓK // 100 éve született Phyllis Diller, a komédia királynője

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma