Mi készül Csákányházán?

Első fesztiváljára készül a Roma Csillagok csákányházi polgári társulás, amely 2010-es megalakulása óta a falu felvirágoztatásán, jó hírnevének öregbítésén fáradozik. Az I. Romafesztivált június 24-én, szombaton 14.00 órai kezdettel rendezik meg a csákányházi művelődési házban. Az eseményen bemutatkoznak Gömör és Nógrád roma művészeti csoportjai.

A Társulás Roma Csillagok néven tánccsoportot is alapított tehetséges roma gyerekekből, Roma Csillagok nevű zenekaruk is van. A faluban már sok-sok rendezvényt létrehoztak a hét év alatt, példának okáért a Ki mit tud? versenyt, ahol ki-ki megmutathatta tehetségét. Rengeteg rátermett roma és nem roma fiatal él Csákányházán, akikkel foglalkozni kell és lehet, hogy képességeiket kibontakoztathassák. 

_______________

Csákányházi falunap 2014-ben:

___________________

A szervezet Roma napot, falunapot, anyák napját, mikulási rendezvényeket, nőnapot és számos roma bált is tető alá hozott, köztük a szüreti bált, Katalin-bált, István-bált. A felnőttek számára főzőversenyt kezdeményeztek, meghívták a különféle képességekben jeleskedőket a Ki mit tud? versenyre, az ünnepélyes felvonulásokra… amelyeken valóban szívvel-lélekkel részt vesz az egész falu – elvégre Csákányháza lakónak háromnegyede roma, őértük és mindannyiukért dolgozik a Roma Csillagok.

_________________

2015-ben készült az alábbi felvétel:

___________________

Ez pedig egy egészen friss:

______________

A fotón Galamb Angelo és  Kalocsai Friderika

 

További hasonló témájú videók