Magyar Kulturális Hét Pozsonyban – koncertek

BelauA Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét Pozsonyban rendezvénysorozat következő programjai a Hviezdoslav téri kulturális és gasztronómiai fesztivál szabadtéri színpadán:

Június 10. (szombat)

14.00 Cseh gyermekfolklór együttes műsora
16.00 Balkán Fanatik koncert
18.00 Z´Mirim Klezmer Kvartett
Az együttes tagjai:
Ben-Yami Jotham – zongora
Kiss Bálint – basszusgitár
Tóth Bence – szaxofon
Vajda Tibor – dob
20.00 Budapest Ragtime Band – magyar tradicionális jazz-élet talán legpatinásabb együttese

Június 11. (szombat)

16.00 Belau koncert – Kedves Péter és zenekara
18.00 Pál István „Szalonna” és Bandája
20.00 Takács Nikolas és zenekara

______________
A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a magyar zenei életben, amely számos elismerést gyűjtött be. A zenekar egy év alatt közel 60 koncertet adott, köztük a legnagyobb fesztiválokon és külföldön egyaránt. Az első lemezük The Odyssey címmel novemberben jelent meg, amely Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában.
A zenekar európai turnéja keretein belül június 11-én Pozsonyba is elhozza a nyári, tengerparti hangulatot.

A Belau kezdetben szóló projektként, később duóvá bővülve körülbelül egy éve tűnt fel a magyar zenei palettán. A frissnek mondható projekt által megzenésített világában az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal. A céljuk, hogy gondolatban olyan áhított helyekre kalauzolják hallgatóikat, ahova titkon önmaguk kívánnak eljutni.

A Belau egy év alatt számos sikernek örülhetett: tavaly több portálon is bekerültek az év legjobb dalai és klipjei közé, megnyerték a Klipszemle különdíját, több komoly rádiós játszással is büszkélkedhetnek, valamint megnyerték a Fonogram-díjat az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A fiatal formáció egy év alatt közel 60 koncertet adott a legnagyobb hazai fesztiválokon és klubokban, valamint 7 különböző országban. Ezen a nyáron sem tétlenkednek, hiszen fellépnek a legkomolyabb fesztiválokon a régióban.

A Belau első, The Odyssey című lemezén a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül olyan tehetséges fiatal énekesnők kaptak kiemelt szerepet, mint Antonia Vai, Dallos Bogi, Herrer Sára, Myra Monoka és Szécsi Böbe. A dalok egy különleges utazást zenésítenek meg a Földközi-tenger térségében és ezt a világot szeretné a formáció még jobban átadni azoknak, akik elmennek a koncertjeikre.

A Fonogram-díjas zenekar nemrég tért vissza egy sikeres horvát turnéról és játszott teltház előtt a Budapest Parkban, valamint egy bécsi fesztiválon. 

 

További hasonló témájú videók