Oscar-díjat nyert a Mindenki című magyar film

MindenkiA legjobb élőszereplős kisfilm kategóriájában először díjaztak magyar produkciót az Oscar-gálák történetében. Bár előzetesen alig lehetett biztosra venni, azért jó esélyei voltak Deák Kristóf filmjének. Végül Salma Hayek és David Oneyowo adta át a díjat a színpadra lépő rendezőnek, a producer Udvardy Annának, az egyik főszereplőnek, Szamosi Zsófiának, és a rendező feleségének Nina Kovnak.

A Bakáts téri Ének-Zenei Általános iskola nagykórusa szerepelt Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjében, amely végül Oscar-jelölést kapott. A kórus közös énekléssel és „pizsamapartival” várta a díjátadót. Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója is meglátogatta őket, aki maga is ide járt gyerekként. A hvg.hu összefoglalója.

A filmről: „Egy tízéves kislány új iskolába kerül, ám a beilleszkedés nem várt nehézségekbe ütközik – Deák Kristóf Mindenki című filmjének egyszerű, pozitív kicsengésű története lenyűgözte több külföldi fesztivál közönségét, ezután került egyre közelebb az Oscar-jelöléshez. A rendező szerint a film a reményt adó üzenete miatt lett sikeres, a külföldi kritikák pedig a két gyerekszereplő játékát dicsérik.” Tovább a hvg.hu oldalon.

A teljes kisfilm:

Forrás: HVG
Fotó: AFP/Mark Ratson

 


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2017/02/oscar-dijat-nyert-a-mindenki-cimu-magyar-film/trackback/

Most itt van: Home // Díjátadó, ESEMÉNY, Film, KULTÚRA, NAGYVILÁG, VIDEÓK // Oscar-díjat nyert a Mindenki című magyar film

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma