Elhunyt George Michael (1963–2016)

George MichaelÖtvenhárom évesen elhunyt George Michael – közölte a BBC az énekes sajtósa által kiadott közleményre hivatkozva. Az énekes otthonában, békésen hunyt el.

A Georgios Kyriacos Panayiotou néven, Londonban született énekes karrierje során 100 millió albumot adott el, két Grammy-díjat kapott. A Wham nevű zenekart a 80-as években alapították iskolai barátjával, Andrew Ridgeley-vel, és a korszak sztárzenekarává váltak. George Michael ezt követően kezdett szólókarrierbe, amely még mesésebben sikerült.

https://youtu.be/9xit8Csa5yM

December elején még arról szólt egy bejelentés, hogy George Michael új albumon dolgozik a Naughty Boy művésznevű dalszerző-producerrel.

George Michael számtalan alkalommal jótékonykodott is. 1984-ben az etióp éhezés felszámolására összeállt szuperprodukcióval, a Band Aid-del énekelte a Do They Know It’s Christmas? című számot.

A kislemez hatalmas siker lett, és ennek bevételein túl a Wham! Last Christmas című dalának bevételeit is felajánlotta ugyanezen célra. Az 1985-ös Live Aid-en ugyancsak fellépett, méghozzá Elton John-nal közösen.

1988-ban Nelson Mandela 70. születésnapjának tiszteletére énekelte a Sexual Healing című számot a Wembley Stadionban. 2003-ban Ronan Keating-gel szerepelt a brit Legyen Ön is milliomos-ban, ahol 32 ezer fontot nyert, ugyancsak jótékony célokra. Elton John AIDS-alapítványának lelkes támogatója, egy kampányban pedig 32 millió dollárt segített összegyűjteni halálos beteg gyermekek kezelésére.

2011-ben feldolgozta Stevie Wonder You and I című számát, és feltette a weboldalára azzal, hogy a letöltésért cserébe a felkínált tíz alapítvány valamelyikének adakozhatnak rajongói.

https://youtu.be/iboh68QMcRU

További hasonló témájú videók