Megkezdődött a 73. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

73. Velencei Nemzetközi FilmfesztiválA Mostra Internazionale d’Arte Cinematografica a világ legrégebbi filmfesztiválja. Giuseppe Volpi di Misurata 1932-ben szervezte meg ősét, az Esposizione Internazionale d’Arte Cinematograficát.

Ma 11 órakor élő közvetítést láthatnak a filmfesztivál keretében tartott konferenciáról ITT.

A Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült La La Land című musicallel nyitott tegnap az idei velencei filmfesztivál. A három Oscar-díjas Whiplash-t is jegyző Damien Chazelle új alkotásának főhőse egy Los Angeles-i jazz-zongorista, aki beleszeret egy kezdő színésznőbe:

Derek Cianfrance filmje, a Fény az óceán felett (The Light Between Oceans) is bekerült a versenyprogramba. A történet egy apró sziget világítótornyában élő, gyermeket áhító házaspárról szól. A két főszereplő Michael Fassbender és Alicia Vikander.

Versenyen kívül vetítik Paolo Sorrentino várva várt mini tévésorozata, A fiatal pápa (The Young Pope) első két részét. A jóképű amerikai bíborost, Lenny Belardót, akit XIII. Pius néven pápává avatnak, Jude Law személyesíti meg.

A fesztivál A hét mesterlövész (The Magnificent Seven) vetítésével zárul. Antoine Fuqua az 1960-ban készült western remake-jét Denzel Washington, Ethan Hawke és Chris Pratt főszereplésével forgatta le.

https://youtu.be/1BEW6XPkD4g

A versenyprogramban összesen 20 alkotás szerepel. „Ezek a filmek közvetve vagy közvetlenül a nagy filozófiai témákat, a lét alapvető kérdéseit érintik, ám alkotóik tartózkodtak attól, hogy belekeverjék a valóság brutalitását és a napi híreket. Ez nem valamiféle eszképizmus, csak másképp akarnak reflektálni a mai világra” – mondta Alberto Barbera, a fesztivál művészeti igazgatója.

A nemzetközi zsűrijét idén az angol Sam Mendes, az Amerikai szépség, a Skyfall és aSPECTRE Oscar-díjas rendezője vezeti. A fesztiválon megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Abbasz Kiarosztamiról és Michael Ciminóról is. 

La Soledad, venezuelai film; rendezte Jorge Thielen Armand:

További hasonló témájú videók