Csíkszeredai Régizene Fesztivál: „Táncolva ugrálni, dalolva zengeni”

 Régizene Nyári Egyetem Nyolc országból érkező meghívottakkal várja koncertjeire július 14-től közönségét a Csíkszeredai Régizene Fesztivál, ám a július 10-én nyitó Régizene Nyári Egyetem is kínál már előzetesen zenei élményeket. A Csíkszeredai Régizene Fesztivált Románia legrégebbi és legnagyobb régizenei fesztiváljaként tartják számon: 1980-tól számítják a létrejöttét, és, mint közismert, 1986–1990 között be volt tiltva. A legnagyobb jelző azt jelenti, ez az a fesztivál Romániában, ahol a legtöbb világhírű együttes megfordul egyazon kiadáson. 

Idén a „Tanzen und spingen, singen und klingen” a rendezvény mottója, amit így fordított le a Hargita Megyei Kulturális Központ szervező csapata: „Táncolva ugrálni, dalolva zengeni”.

Amint a mottó is jelzi, idén a német zene a témája a rendezvénynek. A német régizenének erdélyi vonalon is van egy erőteljes jelenléte a szászok révén. Olyan szintű barokk zenét írtak Erdélyben a német zeneszerzők, mint akár Németországban, vagy Nyugaton – így a program egyik különlegessége, hogy lesznek ilyen koncertek is, amelyek az erdélyi szász zenére vannak beállítva.

A Fesztivál fő meghívottja az Ausztriából érkező Unicorn együttes, amelyet Michael Posch alapított 1991-ben. Művészetük központjában a hiteles hangszerelés és a historikusan dokumentált rögtönzés áll. Csíkszeredában ezúttal német középkori zenét fog tőlük hallani a közönség. (Forrás: Transindex.ro)


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags: , , ,


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2016/07/csikszeredai-regizene-fesztival-tancolva-ugralni-dalolva-zengeni/trackback/

Most itt van: Home // FELHÍVÁS, KULTÚRA, NAGYVILÁG, VIDEÓK, Zene // Csíkszeredai Régizene Fesztivál: „Táncolva ugrálni, dalolva zengeni”

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 . All rights reserved.
Edited by Microgramma