Menő a tánc Gödöllőn

A tánc világnapja GödöllőnA Ferencvárosi Garabonciás Együttes, a Dió Általános Iskola és a EGYMI Rögtönzés Színháza közös integrációs mozgásszínházi előadással, valamint táncházzal várta a tánckedvelőket április 29-én a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában.

A MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító Programjának támogatásával megvalósult projekt keretében a fogyatékkal élő és egészséges gyermekek a tánc és a pantomim segítségével tanulhattak az egymás iránti toleranciáról, az odafigyelésről és egymás elfogadásáról.

A MOL Gyermekgyógyító Program 2005 óta összesen több mint 320 rehabilitációs programot tudott támogatni a gyermekegészségügy területén.

Az október óta tartó közös munka gyümölcse, a Tánc Világnapján volt látható először színpadon Óramesék, Állatmesék, Embermesék címmel. A Tánc Világnapján megünnepléséből a Gödöllő Táncegyüttes sem maradhatott ki, melynek Ficánkoló, Kiskamasz és Nagydruzsba csoportja április 29-én a Művészetek Házában kétszer is színpadra lépett a Nagy idő kereke című produkcióval. Az előadás során az évszakok múlását végig kísérve elevenítették fel az egykori játékokat, táncokat, eleink szokásait. 

A Gödöllői Televízió felvételei


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags:


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2016/06/meno-a-tanc-godollon/trackback/

Most itt van: Home // KULTÚRA, NAGYVILÁG, Tánc, VIDEÓK // Menő a tánc Gödöllőn

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma