Menő a tánc Gödöllőn

A tánc világnapja GödöllőnA Ferencvárosi Garabonciás Együttes, a Dió Általános Iskola és a EGYMI Rögtönzés Színháza közös integrációs mozgásszínházi előadással, valamint táncházzal várta a tánckedvelőket április 29-én a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában.

A MOL Új Európa Alapítvány Gyermekgyógyító Programjának támogatásával megvalósult projekt keretében a fogyatékkal élő és egészséges gyermekek a tánc és a pantomim segítségével tanulhattak az egymás iránti toleranciáról, az odafigyelésről és egymás elfogadásáról.

A MOL Gyermekgyógyító Program 2005 óta összesen több mint 320 rehabilitációs programot tudott támogatni a gyermekegészségügy területén.

Az október óta tartó közös munka gyümölcse, a Tánc Világnapján volt látható először színpadon Óramesék, Állatmesék, Embermesék címmel. A Tánc Világnapján megünnepléséből a Gödöllő Táncegyüttes sem maradhatott ki, melynek Ficánkoló, Kiskamasz és Nagydruzsba csoportja április 29-én a Művészetek Házában kétszer is színpadra lépett a Nagy idő kereke című produkcióval. Az előadás során az évszakok múlását végig kísérve elevenítették fel az egykori játékokat, táncokat, eleink szokásait. 

A Gödöllői Televízió felvételei