Magyar siker Annecy-ban

Dell’Edera Dávid  tavaly végzett animáció alapszakon. Balkon című diplomamunkája egy lakótelep életébe nyújt bepillantást egy forró nyári napon. Bár a panelrengetegben élők ugyanabba a közösségbe tartoznak, a távolság köztük leküzdhetetlen. A lakásaikba visszahúzódó emberek mindennapi teendőikkel foglalkoznak, míg valami ki nem zökkenti őket a banális rutinból. Az artisztikus vizualitású, 2 és 3D technikát egyaránt alkalmazó film asszociatív módon szól az elidegenedésről. 

A film az Umbrella animációs stúdióval koprodukcióban és a Magyar Média Mecenatúra Macskássy Gyula-pályázatának támogatásával készült.

Dell’Edera Dávid korábbi sikerei: 2012-ben, másodéves animáció szakos hallgató korában az Altalena / Játszótéren című filmje komoly szakmai elismerésben részesült a Szolnoki Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztiválon. A zsűri által kiválasztott alkotás a Perspektíva Filmiskola díját nyerte el. A fesztiválra több száz nevezésből 75 különböző műfajú film került versenybe, Dávid munkája e művek sokaságából tűnt ki érzékeny grafikai és animációs megoldásaival, képi-zenei stílusegységével. 

Rendező:  Dell’Edera Dávid
Producer: UMBRELLA – Csornay Péter, Budapesti Metropolitan Egyetem – M Tóth Éva
Animáció: Kiss Virág, Bayer Bálint, Dell’Edera Dávid, Borján Tamás
Zene: Kovács Eszter
Hang: Zányi Tamás
Vágó: Dell’Edera Dávid, Bacskai Brigitta
Konzulens: Csáki László

 Ahogy már beszámoltunk róla, a június 13-18. között megrendezett esemény versenyprogramjába 54 rövidfilmet és 54 diplomamunkát, illetve 27 tévéfilmet és 49 alkalmazott animációt válogattak, 31 alkotás versenyen kívül volt látható. (Forrás: KULTER.hu)

 

További hasonló témájú videók