Jéglabdák bombázták Kárpátalját

Jégeső KárpátaljánHatalmas széllel érkezett a vihar tegnap reggelre a Kárpátaljára, a Nagyszőlősi járásba. Több településen rekord méretű jégdarabok hullottak. A legnagyobb pusztítást Tiszabökény községben

 okozta a vihar, az ökölnagyságú jég elverte a termés nagy részét. A kint hagyott autók szélvédője betört, többeknek a festéket is leverték az óriási jégdarabok. A helyiek nem emlékeznek hasonlóra. Az idősebb generáció elmondása szerint Királyházán még sosem láttak ekkora méretű és mennyiségű jégesőt. A jégdarabok körülbelül tizenöt percig zuhogtak az égből.

„Több száz tető megrongálódott. A tetőnk olyan, mint egy szita, átfér a réseken az öklöm… Szörnyű” – írja közösségi oldalán az egyik nagyszőlősi lakos.

A jégeső nagyon sok lakos melegházát is megrongálta.

A Técsői járásban már éjjel megkezdődött az ítéletidő. A hatalmas szél következtében rengeteg fa zuhant az úttestre – közölte a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának kárpátaljai kirendeltsége. Tereszvánál, Alsóapsánál és Hrusovónál összesen 18 fa dőlt ki – számol be a Kárpátalja hetilap interenetes változata.

A jégeső ezen a két járáson kívül Szolyván, Beregszászban és Munkácson is pusztított. A Facebook közösségi oldal felhasználóinak bejegyzései alapján egyes helyeken több mint 5 cm átmérőjű jégdarabok hullottak.

A gyors lefolyású légköri képződmény meglepetésszerűen csapott le. A mostanság tapasztalható szélsőséges időjárás kiszámíthatatlanná teszi a szabadföldi termesztést, a meteorológiai előrejelzés dacára nem tudni, mikor milyen intenzitással érkezik az esőfelhő. 

Szakértők szerint az ehhez hasonló természeti csapásokra a jövőben egyre többször számíthatunk a Kárpát-medencében.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.


Tags:


A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2016/06/jeglabdak-bombaztak-karpataljat/trackback/

Most itt van: Home // NAGYVILÁG, VIDEÓK // Jéglabdák bombázták Kárpátalját

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma