Hetvennégy éves korában meghalt Muhammad Ali

Muhammad-AlHetvennégy éves korában meghalt Muhammad Ali (Cassius Clay), a valaha élt legnagyobb bokszoló. Nem csak bokszoló volt, fáradhatatlan polgárjogi harcosként is tevékenykedett, és méltósággal viselt betegsége is sokak példaképévé tette. Több mint húsz évre nyúlt profi karrierje során mindössze háromszor padlóztatták,  de mindig felkelt, és csak egy meccset veszített el ezután pontozással. 61 profi mérkőzéséből 56-szor győzött, 37-szer KO-val, és csak ötször veszített, legjobb korszakában csak Joe Frazier és Ken Norton tudta egyszer-egyszer pontozással legyőzni.

Érdekes adalék életéhez, hogy Muhammad Ali lelkiismereti okokból megtagadta a katonai szolgálatot. Muzulmánná lett, s vallási okokra hivatkozva, miszerint Allah tiltja a muszlimoknak a háborúskodást, nem vonult harcba Vietnam ellen, amiért ötéves börtönbüntetésre és tízezer dolláros pénzbüntetésre ítélték.


  Ha értesülni szeretne róla, hogy milyen új videók kerülnek fel az oldalra
csatlakozzon a Televízió Facebook-oldalához!


A cikkek, illetve videók tartalma nem feltétlenül tükrözi a szerkesztőség véleményét.
Célunk, hogy lehetőséget adjunk különböző vélemények megjelenésére.A bejegyzés trackback címe: https://www.televizio.sk/2016/06/hetvennegy-eves-koraban-meghalt-muhammad-ali/trackback/

Most itt van: Home // NAGYVILÁG, Sport, VIDEÓK // Hetvennégy éves korában meghalt Muhammad Ali

© Magyar Interaktív Televízió

© 2010 Magyar Interaktív Televízió. All rights reserved.
Edited by Microgramma