Come Together (Jöjjünk össze) • Eurovíziós Dalfesztivál

JamalaAz idei dalfesztivál döntőjét a világ ötven országában közvetítették élőben, köztük Kínában és idén először az Egyesült Államokban, az eseményeken mintegy 200 millióan követték a televízión keresztül. Az Ericsson Globe arénában tizenhatezren követték nyomon a versenyt. Grandiózus volt a hang- és a fénytechnika, a színpad 24 méter széles és 16 méter mély volt, a ledfal 37-szer 10 méteres, a színpad felszínének területe 230 négyzetméter.

https://youtu.be/Y1yzjoNTokk

A 32 éves ukrán énekesnő 534 ponttal győzött a 26-os döntőben, ami új rekord az Eurovíziós Dalfesztivál eddigi történetében.

Mögötte az ausztrál Dami Im lett a második Sound of Silence című dalával (511 pont), az orosz Szergej Lazarjev és a You Are the Only One (491 pont) végzett a harmadik, a bolgár Poli Genova és az If Love Was a Crime (307 pont) a negyedik, a svéd Frans és az If I Were Sorry (263 pont) az ötödik helyen. Hatodik lett a lengyel Michal Szpak a Color of Your Life-fal (229 pont).

A végeredmény a nemzeti zsűrik pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki. A dalfesztivál történetében másodszor született ukrán győzelem.

A Magyarországot képviselő Freddie, aki a keddi első elődöntőből jutott a fináléba, ötödikként lépett színpadra és 108 ponttal a 19. helyen végzett Pioneer című dalával.

https://youtu.be/uRfKj-AWgcM

A látványos showműsorban színpadra lépett Justin Timberlake. A világhírű énekes a Rock Your Body, valamint Can’t Stop the Feeling című dalait adta elő. Szintén fellépett a tavalyi győztes Mans Zelmerlöw, valamint a korábbi versenyek néhány szereplője egy közös produkcióban, így a Lordi, Loreen, Alexander Rybak vagy a Buranovszkije Babuski.

Mivel az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett verseny szabályai szerint mindig az előző évi nyertes a rendező ország, jövőre Ukrajnában lesz az esemény.

(Forrás: YouTube; hirado.hu)

További hasonló témájú videók