FÖLD NAPJA 2016 – ÁPRILIS 22.

Ültess fát„A 26. Föld napja javasolt témája Fákat a Földnek, valamint étrendünk és az éghajlat. 2016 a hüvelyesek nemzetközi éve és a világ államfői épp a Föld napján, 2016. április 22-én írják alá New Yorkban a párizsi klímaszerződést…

2015 volt a talaj és a fény nemzetközi éve. Egyik nélkül sem élhetünk. Talaj és fény nélkül nincs élelmünk. Több növényt, kevesebb haszonállatot a talaj és az éghajlat védelmében – ezért nyilvánította 2016-ot az ENSZ a talajkímélő és fenntarthatóan termeszthető hüvelyesek nemzetközi évének. Legyen újra húsmentes a Föld napja – legyen hüvelyes! Helyi terményből, babból, borsóból, lencséből vagy csicseriből készüljön az ebéd… Tégy az éghajlatváltozás ellen! Minden héten!

És mit tehetsz még? Sokat. Zöldítsd környezetedet, ültess fát, termelj haszonnövényeket, komposztálj, szigetelj, közlekedj közösen, ne vásárolj csomagoltat, válts környezetbarát szerekre, félkész, készétel helyett egyél friss hazait, egyél kevesebb állatit… ajándék a környezetnek, az egészségnek.

Cselekedj Te is! Várjuk az új, követésre méltó Föld-napi programokat. Ötletbörze válogatás a 2016. évi Föld napi rendezvényekből, folyamatosan frissítve(Forrás: Föld Napja Alapítvány)

Az EARTH DAY network felhívást intézett a Föld lakosságához, hogy 2020-ra, a Föld napja 50. évfordulójára az elpusztított zöldterületek helyébe közösen ültessünk ki 7,8 milliárd facsemetét. Hogy minden Földlakónak legyen egy saját fája. Élhetőbb lesz a Föld – ennyi fa jelentős változást indíthat a bolygó egészségesebbé és tisztább levegőjűvé tételében.

Szlovákiában bővebb infromációkat itt találhatnak a kezdeményezésről: http://www.npmalafatra.sk/news/den-zeme-2016/