15. Tribeca Filmfesztivál

Watch the First MondayRekordszámú nő rendező filmjét vetítik az áprilisi New York-i Tribeca Filmfesztiválon. A filmek harmadát nők rendezték. A nő filmesek számára alapított Nora Ephron-díjra pedig 12 rendező és forgatókönyvíró esélyes.

A 12 napos 15. Tribeca Filmfesztivál, amelynek társalapítója Robert De Niro, április 13-án nyílik meg Andrew Rossi dokumentumfilmjével. A First Monday in May című alkotás a New York-i Metropolitan Múzeum tavalyi, rendkívül népszerű,  című kiállításáról szól, amely a hagyományos kínai öltözködési kultúra nemzetközi divatra gyakorolt hatását mutatta be.

A Tribecán 32 ország 101 alkotását vetítik, ezek között több tucatnyi világpremier lesz. Először láthatja a közönség a Madly című, szerelmes történetekből álló nemzetközi filmantológiát, amelynek rendezői között van Gael García Bernal és Mia Wasikowska is.
Ugyancsak a nemzetközi filmmustrán debütál a celebvilágot szatirikusan bemutató Nerdland című korhatáros animációs film, a humorista Demetri Martin rendezői bemutatkozása, a Dean, valamint Bill és Turner Ross koncert-dokumentumfilmje, a Contemporary Color.

A fesztiválon a Kristen Stewart és Nicolas Hoult főszereplésével forgatott Equals című disztópiát és Tom Hiddleston High-Rise című új filmjét szintén műsorra tűzik.

 

 

További hasonló témájú videók