Tad Jones csudálatos kalandjai

Tad Jones csudálatos kalandjai Tad 25 éves chicagói építőmunkás, aki arról álmodozik, hogy egyszer az lehet, mely apja is lenni akart: régész. Ted munka közben is mindig „rejtett kincsekre” vadászik az építkezéseken. Igazából még több kalandot akar, mint egy egyszerű régész. Arra vágyik, hogy kedvenc hőse, a világhírű felfedező, Max Mordon, nyomdokaiba lépjen. A film 3D-ben igazi kalandot kínál!

A lehetőség, hogy Tad álmait valóra váltsa, hirtelen az útjába pottyan, mikor barátja, Humbert professzor, a híres régész, aki amúgy apja mentora is volt, egy misztikus kőtábla felét kaparintja meg egy kollégájától, aki egy feltárást irányít a Machu Pichunál.

Humbert tudja, hogy a tábla kulcsfontosságú az elveszett város, Paititi, és annak aranynál is értékesebb kincsei megtaláláshoz, és úgy sejti, hogy kollégája, Lavrof professzor a közvetlen közelében van egy hatalmas régészeti felfedezésnek – és veszélyben van!

Ahogy Humbert professzora repülőtér felé igyekszik, hogy kollégája segítségére induljon, szerencsétlen baleset éri. Tadet, aki vele volt a repülőtérre vezető úton, véletlenül összetévesztik Humbert professzorral, és ezt kihasználva, a helyébe lép.

Álmokkal teli, de nem félelmektől mentesen – beleértve a repüléstől és a múmiáktól való félelmét – Tad és kutyája, Jeff, Cuzcóba repül, azonban leszállás után nem sokkal rájön, hogy Hubertet professzort nem csak barátai várták…