Ma este a Dunán: Félvilág. Ki ölte meg Mágnás Elzát?

FélvilágDecember 30-án 21.25-kor a FÉLVILÁG tévépremierje a DUNA TV-n. 1914 januárjában egy utazókosarat sodort partra a jeges Duna, benne egy megfojtott nő holttestével… A hulla a pesti éjszaka híres-hírhedt kurtizánja, Mágnás Elza volt. Ki ölte meg Elzát és miért? Az I. világháború előtt hónapokig ez a kérdés tartotta lázban Budapestet, és foglalkoztatja 100 év elteltével is a közvéleményt. Erről a rejtélyről lebbenti fel a fátylat A BERNI KÖVET alkotóinak új filmje, a FÉLVILÁG, amely Mágnás Elza utolsó napjait dolgozza fel. 

A film középpontjában három nő áll: a félvilági életet élő Mágnás Elza (Kovács Patrícia), bigott komornája, Rózsi (Gryllus Dorka), valamint a fiatal és naív cselédlány, Kató (Döbrösi Laura). A közöttük szövődő bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat bonyolítják tovább az Elza körül felbukkanó férfiak (Kulka János és Sándor Péter), egészen a sokkoló végkifejletig.

Rendezte: Szász Attila
Írta: Köbli Norbert
Producer: Lajos Tamás, Mink Tamás
Fényképezte: Nagy András
Vágó: Hargittai László
Zene: Parádi Gergely
Jelmez: Szakács Györgyi
Díszlet: Valcz Gábor
Hang: Major Csaba

További szereplők: Hajduk Károly, Takács Katalin, Elek Ferenc, Fekete Ernő, Bordán Irén, Lőte Attila és Haás Vander Péter

További hasonló témájú videók